1274096729_978_951_23_5225_8.jpg

Ikiaikainen salaisuus. Vaarallinen salaliitto. Kiehtova trilleri Nostradamuksen ennustuksista!

 

 

Michel de Nostredame, latinankieliseltä nimeltään Nostradamus, oli 1500-luvulla elänyt ranskalainen lääkäri-astrologi, joka kirjoitti 1000 nelisäkeistä ennustusta maailman tapahtumista. 58 niistä on ollut alun alkaen kateissa, mutta nyt niistä on saatu vihiä.

 

Nostradamuksen aikakirjat on kiivastahtinen menestystrilleri kadonneiden ennustusten metsästyksestä. Ajojahti vie halki nykypäivän Ranskan ikivanhojen kirkkojen kryptoista mustalaisleirien nuotiotulille. Kumpi ehtii ensin, pimeyden voimia palvova salaseura vai maailmanmenestystä janoava tietokirjailija, saamaan käsiinsä yhden ihmiskunnan polttavimmista salaisuuksista?

Näitä tämän tapaisia Da Vinci koodin jälkeläisiä on ilmaantunut viime vuosina aika tavalla. Monet niistä olenkin kahlannut läpi enkä ole vielä pettynyt, kovin pahasti. Aihepiirit pyörivät entisten mysteerien ympärillä ja mikäs on sen kiehtovampaa. Tämäntapaiset kirjat antavat paljon, myös tieteellisestä näkövinkkelistä, sillä suuri osa kirjassa olevista asioista nojaa faktaan ja niinhän sen on oltavakin. Olen tallettanut vuosien varrella mielenkiintoisia yksityiskohtia mieleeni historiasta ja usein tutkinkin lisää niiden taustoja. Nämä tutkimukset vievät mennessään. Miksi kouluaikaan ei historiaa osattu esittää yhtä mielenkiitontoisesti? :)

Kirja kiinnosti minua heti, kun  sen kiiltelevät kohokuvioidut kirjaimet osuivat silmiini palautushyllystä. Olin vain palauttamassa en lainaamassa, mutta kirjan nähtyäni oli pakko juosta autoon hakemaan kirjastokortti, tätä kirjaa en voinut sivuuttaa. 

Olen jo palauttanut kirjan, joten en voi poimia sieltä mitään kiinnostavaa kohtaa. Kirja on periaatteeltaan kuitenkin niin samanlainen kuin Da Vinci koodi, että on helppo kuvitella (siis jos on lukenut Da Vinci koodin), millainen kirja on. Seikkaillaan vihjeiden perässä paikasta toiseen verenhimoinen murhamies kintereillä, joka haluaa samaa mitä kaikki. Saada Nostradamuksen ennustukset omaan käyttöönsä ennen muita. Kirjan tekee mielenkiintoiseksi - ei pelkästään ennustukset - vaan kuin sivujuonteena paljastuvat romanien tavat ja uskomukset. Kirjailijan mukaan ne ovat faktoja, joten se tekee niistä entistä mielenkiintoisempia. (ja taas herää tutkijan haluni)

Mario Reading ei ole minulle ennestään tuttu, mutta kun kirjasta kävi ilmi tämän kirjan olevan trilogian ensimmäinen kirja, jään mielenkiinnolla odottamaan tulevaa. Netistä löysinkin mainninnan, josta käy ilmi, että toinen osa, The Mayan Codex, on ilmestynyt viime syksynä englanniksi. Mayat ja heidän ennustuksensa kiinnostavat minua jo muutenkin, joten odotan innolla. Mikä lienee sitten trilogian päätösosan aihe?

Kirjan kirjoitustyylistä sen verran, että se todellista. Siinä veri on verta eikä mitään ketsuppia. Tarkoitan sitä, että veriteot ja muut väkivallanteot kyllä kuvataan tarkkaan. Jos raakuus on liikaa, pitänee tehdä rivihyppäyksiä. :) Minua eivät raakuudet haittaa, vaikka osaankin hyvin kuvitella kirjan sisällön mielessäni, eivät näy häiritse tai tule uniin. Enpä kai kauhukirjallisuuten olisi koskaan tarttunutkaan, jos tämä olisi ongelma.