951-0-34019-7.455.jpg

Tämä kuuluu siihen ns. hömppäosastoon, jonka olen aika vastikää löytänyt ja mieleisekseni todennut. Kaikki aikaisemmat olen lukenut ja tuoreinkin pitäisi vielä jostain löytää. Ensimmäisestä Himoshoppaaja-kirjasta on tehty jo elokuvakin, ensi-ilta oli 2009. Pääosissa Isla Fisher ja Hugh Dancy.

 

Hupsu supertuhlari Becky Brandon on raskaana ja vinguttaa Visaa kahden edestä. Vaatiihan tulossa oleva vauva ehdottomasti viidet vaunut, kolmet sängyt, satoja haalareita, töppösiä ja kaikkea muuta ihanaa, mistä Beckyn on vaikea pitää näppinsä irti. Shoppailu kun parantaa aamupahoinvointia!

Beckyn mielestä vatsassa potkivalle perilliselle kelpaa vain paras, joten hänen on perehdyttävä huolellisesti siihen, mikä on vauvatamineissa in ja out. Myös uuden kuuluisan synnytyslääkärin vastaanotolle Beckyn on päästävä. Tähtitohtori on kaunis, älykäs - ja Beckyn tsiljonäärimiehen Luken entinen tyttöystävä! Heillä taitaa olla edelleenkin keskenään jotain sutinaa...Onko siis Beckyn täydellinen elämä romahtamassa? Tuleeko hänestä kolmas pyörä avioliittoonsa?


Tämä on viides Himoshoppaaja- kirja ja pysyy tavoilleen ja edellisille kirjoille uskollisena. Kevyt ja humoristinen ote tuhlaamiseen säilyy ja Beckyn blondahtava toiminta johtaa jos minkälaisiin kiemuroihin tarinan edetessä. Avioliitto Luken kanssa on vaakalaudalla ja pelottava tulevaisuus yksinhuoltajana saakin Beckyn lopulta toimimaan. 

Kirjassa esiintyvä liioiteltu tuhlaaminen menee välillä itsellä yli, kun on itse sellainen kukkaronnyöreistä-tiukasti-kiinnipitävä-tyyppi, mutta kun ei liian vakavasti ota, on kirja hauska. Nopea ja helppolukuinen kirja. Ja vaikka kalliit vauvatavarat ja muu hörhöily ovat pääosassa, on Becky lopulta kuin kuka tahansa ensimmäistä vauvaansa odottava. Samat huolet ja toiveet siellä pohjimmiltaan ovat mielessä. Ja kun oikein tarkkaan pohtii, ovat parisuhdeongelmat osaltaan juuri tällaisia, luottamus horjuu ja kun puhumattomuus jatkuu, voivat johtopäätökset viedä todella väärään suuntaan. 

Kaikenkaikkiaan siis hyvä lukukokemus :)